Printplaten recyclen

Printplaten zijn overal 

Printplaat recycling wordt steeds belangrijker voor het creëren van een duurzame toekomst. Printplaten zijn overal, in iedere woning of werkomgeving staan elektrische apparaten die voorzien zijn van een printplaat. Als het elektronische apparaat stuk gaat, niet meer wordt gebruikt of de levensduur erop zit, is het tijd om deze te recyclen. Een oude machine zit vol met waardevolle en schaarse metalen zoals koper, goud en palladium. Bij Elcinco krijgt u geld voor uw oude printplaten. Ook worden deze waardevolle metalen zorgvuldig gescheiden en opnieuw gebruikt voor nieuwe elektronische apparaten. Door uw printplaat te recyclen bij Elcinco draagt u bij aan een schoner milieu en krijgt u een goede prijs voor de waardevolle metalen. Dit zijn de voordelen van printplaat recycling bij Elcinco Metalen in Wateringen. 

Duurzaam recyclen 

Elektronische printplaten zitten in elk technologisch apparaat en deze printplaten zijn gemaakt van veel verschillende materialen, die allemaal op de juiste manier moeten worden gerecycled. Als printplaten niet op de juiste manier worden verwijderd, kan dit leiden tot gevaarlijke omstandigheden op stortplaatsen en kan het schade toebrengen aan het milieu. Elcinco heeft jarenlange ervaring in het recyclen van printplaten en is officieel gecertificeerd. Wij hergebruiken alle materialen op een duurzame manier waardoor wij de uitstoot van CO2 minimaliseren. Wij zetten ons in om effectieve oplossingen te vinden voor het verminderen van elektronisch afval en het verantwoord recyclen van gevaarlijke materialen. 

Elcinco, specialists in printplaat recycling

Elcinco is een leider in printplaat recycling. Dankzij onze geavanceerde processen zijn wij in staat printplaten van verschillende elektronische apparaten en andere elektronische producten nauwkeurig en efficiënt te identificeren, te scheiden en te recyclen. Door gebruik te maken van de nieuwste technieken op het gebied van printplaat recycling is Elcinco in staat om grondstoffen te besparen, afval te verminderen, de veiligheid te vergroten en klanten naar wens te bedienen. Of u nu een particulier bent die op zoek is naar een verantwoorde manier om printplaten te recyclen of een bedrijf dat printplaten produceert, Elcinco kan u voorzien van de juiste oplossingen, van enkele stuks tot grote hoeveelheden. Voor vragen kunt u altijd contact met ons opnemen.

De voordelen van recyclen bij Elcinco

Uw oude elektronica, printplaten of metalen recyclen bij Elcinco heeft vele voordelen. Een uitstekende service, duurzame aanpak en toegankelijk voor iedereen. Een greep uit onze talloze voordelen hebben we hieronder voor u uiteen gezet. 

  • 6 dagen per week zonder afspraak uw oude printplaten inleveren.
  • U ontvangt direct uw vergoeding. Per bank, contant of via een tikkie.
  • Bij grote hoeveelheden halen wij uw printplaten bij u op.
  • Printplaat recycling voor zowel voor bedrijven als voor particulieren.

Interesse? Neem contact met ons op

Antwoord op de veelgestelde vragen over het inleveren van uw oude printplaten

Kunnen jullie mij helpen met het sorteren van mijn printplaten?

Uiteraard. Het sorteren van oude printplaten is lastiger dan u denkt. U dient kennis te hebben over verschillende soorten printplaten en materialen om deze op de juiste manier te recyclen. U kunt ons altijd om hulp vragen en zelfs vooraf foto’s met ons delen voor advies.

Moet ik zelf de onderdelen van mijn printplaten scheiden?

De prijzen die u kunt vinden op onze website gelden voor schone printplaten, dit betekent dat u zelf de aanhechtingen dient te verwijderen. als u bepaalde onderdelen niet kunt verwijderen omdat deze zijn gesoldeerd, kunt u deze laten zitten en nemen wij het verwijderen van deze onderdelen voor onze rekening.

Wat gebeurt er met oude printplaten?

Printplaten bevatten over het algemeen veel waardevolle metalen zoals goud, ijzer, en palladium. Uw oude printplaten worden door ons gesorteerd en de onderdelen worden gescheiden. Waardevolle elementen worden opnieuw ingezet voor nieuwe elektronische apparaten.

Zijn oude printplaten geld waard?

De waarde van uw oude printplaat wordt bepaald door de aanwezigheid van schaarse metalen zoals koper, goud en zilver. Aan de hand van geavanceerde apparatuur kunne wij ter plekke de waarde van uw oude printplaten berekenen en direct aan u uitkeren.

Hoeveel goud zit er op een oude printplaat?

Gemiddeld genomen zit er op 1000 kilo oude printplaten zo’n 70 tot 100 gram goud. Bij oude moederborden van meer dan 20 jaar oud kan dit oplopen tot wel 200 gram goud per 1000 kilo printplaten.